Ateneul – nu e mall, nici restaurant, nici macar un club

“Da-ti un leu pentru ateneu!”

Posibil mai fi auzit asta pana acum. Nu intelegeam niciodata de ce. Trec de cel putin de 2-3 ori pe luna prin fata lui (cu masina) si de cateva ori am trecut la doar cativa metri de el [in drumul meu spre vreun restaurant de prin zona]. Multumita, datorita, gratie prietenului meu Vlad [caruia ii multumesc pe aceasta cale] am ajuns la Ateneu.

Băi frățică! Sa asculti un concert tinut intr-un muzeu e ca saritul cu parasuta de pe Empire State Building [pentru cine are pasiunea asta, cu saritul cu parasuta].

Sigur multi dintre voi au spus ca macar o data in viata se vor duce la Opera si la Ateneu ca sa vada cum este, ca la teatru si vreo 2-3 muzee am fost toti, chiar daca fortati de diriginte. Va provoc sa mergeti la Ateneu, cred ca este irelevant conertul si daca nu va place dau un ceai fiecaruia dintre voi.

Felul in care este construit iti da posibilitatea sa fii aproape de tavan [de altfel, aflat la vreo 10 metri, daca nu mai bine] si sa privesti cu atentie detaliile.

Nu stiu cum sa descriu in cuvinte scarile si coloanele de marmura, picturile de zeci de metri lungime de pe pereti si toate detaliile de pe pereti si tavan. Pot sa pun cateva poze si sa va invit sa ridicati doua degete toti cei care doriti sa mergeti cu mine la Ateneu data viitoare cand ma duc.

ateneu 4 ateneu 1 ateneu 2 ateneu 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*