Creveti in jambon, pe pat de valeriana

Incepem anul cu o noua reteta pentru 4 persoane – doua modele.  Doua modele pentru ca s-a terminat jambonul, plus ca unii creveti devenisera mici in farfurie dupa ce i-am luat pe cei mari. E, nu devenisera, asa erau ei. 😀

Am uitat sa spun, reteta asta se face cu cheveti jumbo, din aia la 150-200 lei kg si cu proscitto crudo, tot pe la vreo 200 lei kg. Cum nu am baut suficient otet, am zis sa nu transform o masa acasa intr-una la un restaurant de lux. Drept urmare am ales creveti mai normali, in sensul ca de diferite dimensiuni si nu foarte dotati, iar prosciutto-ul l-am inlocuit cu jambon, la fel de subtire, arata la fel, doar ca cica nu este acelasi lucru. Eu sa le am pe ambele simultan in fata tot nu as stii care este diferenta. Cost ingrediente pentru 4 persoane 60-70 lei.

Sa trecem la treaba – cum zicea cineva mai demult.

Ingredientele folosite sunt: creveti, jambon, valeriana (merge orice salata sau iarba), brocoli si legume mexicane, ardei iute verde, usturoi, sare, piper, condimente diverse.

Ingrediente

Se spala toate si se scurg de apa…toate care merita spalate.

Crevetii se lasa la marinat. Eu am folosit un amestec de ulei de masline, piper alb si negru, sare (putina, ca are jambonul), condimente indiene si un sos mediteraneean (gata preparat). Amestecul de condimente si creveti arata cam asa.

Creveti la marinat

Legumele le-am pus la fiert, am taiat marunt ardeiul iute si usturoiul.

adrei iute si usturoi

Am impachetat crevetii in jambon.

creveti in jambon

Am pus ulei de masline la incins, piper, ardeiul si usturoiul ca sa isi lase aromele.

adrei iute si usturoi in tigaie

Dupa un pic sa sfaraiala am pus crevetii in tigaie. Se prajesc cateva minute pe fiecare parte. Jambonul isi lasa aroma si va fierbe crevetii in interior fara sa ii usuce sau sa ii arda.

creveti in tigaie

Se scot crevetii pe o farfurie si se lasa la scurs. In sosul care a ramas in tigaie am pus crevetii ramasi, doar cu sare si piper. Sunt suficiente arome acolo cat sa te faca sa ucizi o foca ca sa mananci asa ceva. Se prajesc 1-2 minute pe fiecare parte in functie de marime si foc.

creveti simpli in tigaie

Cele doua modele au fost facute astfel.

Pe un platou am pus valeriana, stropeala cu ulei de masline peste care am pus crevetii in jambon. Langa am asezat brocoli si am colorat un pic cu cateva inele de ardei rosu.

creveti, jambon, valeriana si brocoli

Celelalt model este cu legumele mexicane, crevetii simpli si inele de ardei rosu.

creveti, legume mexicane

Dupa toate astea m-am delectat cu un pahar de Laphroaig – pentru cunoscatori.

laphroaig

3 Comments

  1. Sebastian

    Dupa ce te-ai manjit pe mat cu asta ai tras niste cartofi prajiti cu bucatele de carne, ou si branza rasa? :)))

  2. radasca

    dupa fiecare mancare din asta de merita sa ii faci poze, mereu merge portia de cartofi de care zici tu 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*