Creveti la gratar cu legume la wok

O mica si rapida reteta pentru cei care chiar tin la silueta. Fara grasime, fara carne clasica, nu cartofi prajiti, fara imbibare in ulei.

Crevetii se spala bine, se pun intr-un vas peste care se pune ulei de masline, busuioc, sare, piper, zeama de lamaie. Amestecati bine si lasati sa se patrunda un pic aromele.

creveti-cu-condimente

Termenul de gratar nu este cea mai vesela alegere, mai degraba plita. Eu am o placa de fier  (de cale ferata, pentru cine stie la ce ma refer, si nu ma refer la o bucata ciordita de la CFR, deci nu este o bucata de sina). La gratar ar ajunge crevetii direct pe foc 😀

Se pune wok-ul la incins, fara ulei, la foc tare. Se pune amestecul de legume mexicane si se amesteca de cateva ori. Cat se afla inca pe foc, asezonam cu sare, piper, busuioc si putin ulei de masline. Le mai chinuiti pe foc ceva timp pana se evapora apa care s-a lasat de la legume si incep sa se prajeasca un pic. Va dati seama dupa miros cand sunt gata. Am zis dupa miros nu dupa fumul ce iese de la arsura. Si nu ma refer la arsurile de la stomac 😛

legume-la-wok

Pe placa incinsa puneti crevetii unul langa altul. Atentie ca se fac foarte repede, se tin sub 1 minut pe fiecare parte, in functie de marime. Tinand cont ca se mananca si cruzi nu va fi o problema daca vor fi semi facuti. Mai trist este daca ii parliti prea tare pe ambele parti, isi vor pirde din sucul ce ii face atat de doriti.

creveti-la-gratar

Gata, la masa!

creveti-la-gratar-cu-legume-mexicane-la-wok

Ma duc sa fac paste cu sos de rosii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*