JUST DO IT sau cum sa o freci aiurea ani la rand

just-do-it-walkingTreaba cu JUST DO IT este foarte simpla [asa cum zice Nea NIKE], este la fel de simpla ca KEEP WALKING. Ambele au la baza acelasi principiu ce poate fi tradus cu usurinta in “daca vrei poti”. Afirmatii aparent banale, indemnuri (nu indemnizatii) pline de subinteles doar pentru unii dintre noi, ce stau pe acelasi podium de multi ani. Nu este vorba de nici o [fuck nicio] lupta de branduri, ci de esenta care sta la baza acestor afirmatii, respectiv de acel ceva ce a determinat pe cei care au nascocit aceste branduri sa faca din simplu ceva complex, durabil, pe scurt sa faca ceva.

Ca sa intelegeti pe unde bat campurile (noua forma de plural ce prinde aripi), in antiteza cu aceste doua branduri, ce au la baza puterea de a face ceva, continuu, sta acel om care nu face nimic. De fapt, daca nu ar face nimic ar fi foarte clara si simpla treaba. Este mai rau de atat. Si aici nu ma refer la “de luni ma apuc de invatat”, ci la “hai sa ne intalnim, sa punem la bataie un plan”. Se intampla asta acum vreo 4-5 ani. Pe vremea cand cuvantul criza nu exista decat pentru femeile care au facut-o de nervi, criza.

Nu aveti in jurul vostru pe nimeni care in afara de a vorbi, a face planuri, a se lauda, a gasi scuze pentru intarzierea de ieri etc…nu face nimic? Stiti voi, ala care zice hai sa ne intalnim sa vedem ce facem in weekend, deseneaza locurile unde poate iesi, face liste cu cine poate sa vina, face calcule cu cat costa fiecare rontaiala si te trezesti ca e duminica si maine te duci la munca si ce daca s-au intamplat toate discutiile, ca singurul rezultat este pierderea weekendului.

Te intalnesti cu prietenii din cealalta gasca (grupul, nu animalul), le povestesti intamplarea de weekend, te amuzi si te trezesti brusc ca au trecut 3-4 saptamani si iar esti cu creionul pe hartie si personajul meserias face desene cu locurile, preturile etc-urile si iar e duminica. Si, desi juri ca nu mai faci a treia oara, constientizezi a 7 oara ca ai spus asta si a doua oara si deja te indrepti spre a opta oara cand vei face acelasi lucru, poate-poate iese timp de o bere cu lamaie. Si lantul asta dureaza la nesfarsit. Si parca micul diavol de pe umar iti spune JUST DO IT in acelasi mod ineficient, iar ingerasul de pe celalalt umar iti spune KEEP WALKING si indeparteaza-te cat mai mult de el si pur si simplu iesi in weekend, fara planuri. JUST DO IT iar si iar si iar, in acelasi stil defect, corupt, alterat si fara rezultat eficient. KEEP WALKING, la draq, nu vezi ca e in zadar?

 

As continua, dar ar fi la nesfarsit, mai bine plec…la culcare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*