Lectia 2 – O floare fara motiv

o-floare-fara-motivDa stiu, prietenei i-ai cumparat flori de curand. Un trandafir, l-ai oferit in dinti, te-ai intepat cand ai rupt spinii, te doare, dar nu ai curaj sa spui. Speri sa te ierte sau sa faca sex cu tine la 3 dimineata cand maine se duce la serviciu si mai are si de predat un proiect. Nu despre asta este vorba, ci despre CAND AI DAT ULTIMA DATA O FLOARE FARA MOTIV? Lista poate continua cu exemple de genul:

  • Ai oferit flori mamei tale pentru ca te-a tinut in facultate? Stii tu, ultimele tale zile de non “job”, ultimele cu bani de la mama. Nu ca acum nu ai cere cu imprumut, dar atunci erau nerambursabili.
  • Ai oferit flori vecinei pe care o cunosti de 17 ani si cu care ai impartit copilaria? Nu ma refer la cea pe care o urasti pentru ca nu a facut sex cu tine, ci la cealalta, care iti asculta muzica de proasta calitate si nu comenta – pe vremea cand oamenii stateau impreuna si nu pe Facebook.
  • Ai oferit flori prietenei tale la o saptamana dupa ce i-ai cumparat flori si apoi la inca una si apoi la inca una? Nu te căca pe tine, ce daca dai 200 de lei pe flori. Lasa draq “ieseala” de orice proasta calitate si fa un gest fara motiv. Nu, nu zgaria masina vecinului cel idiot, nu la gestul ala ma refer. Com’ on! Be good! (cum zice francezu’)

Normal ca lista poate continua, treaba ta cu ce.

Stiu ca este in afara subiectului, dar te intreb si asta? Cand ai dat ultimele trei dati flori si cui si de ce? Pfff, nu iti aduci aminte cu exactitate decat 2 situatii? Si ce daca e zapada afara si bate vantul, iar inventezi scuze ca sa mai treaca inca 3 luni pana iti aduci aminte pentru 23 de secunde, apoi uiti pana la o zi dupa ziua ei de nastere?

Mda, asa ma gandeam si eu. Esti disperat ca chiar este posibil sa dai 200 de lei pe flori? In Filantropica profesorul intreaba

– Domnule student, cat costa un bilet de tramvai?
[Si pauza totala.]

– Deci, cat costa o floare?

Nu ma tarane, nu un buchet de 21 de trandafiri rosii si unul alb, vezi ca ai nimerit 22. Ma refer la o floare din aia de 3 lei, 5 lei, 7 lei. O floare care nu este trandafir, garoafa sau crin. Stii tu, din alea de nu stii cum le cheama, de arata ca florile de camp, miros ciudat pentru un barbat, dar au un efect asupra lor, la alea ma refer. Sa stii ca nu vrea carare de petale, e suficient o petala intr-un pahar cu apa. Nu crezi? Ai dreptate. Asta este un motiv bun sa nu cumperi deloc.

Inca te gandesti la data numarul 3 cand ai oferit flori? Fugi si cumpara si o sa ai raspunsul.

p.s. e din gradina mea floarea aia, de aici si buburiza de pe ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*