Pui in coniac si cartofi prajiti

Una dintre cele mai rapide retete ale mele si una dintre preferatele mele este puiul cu aroma de coniac (sa nu ma luati cu cognac ca ala e in franceza).

Treaba este simpla.

O ceapa se pune la calit cu sare si piper. Cand arata bine puneti pieptul de pui taiat (cubulete, fasii, rondele, cum va lasa inima). Dati focul tare si amestecati pana puiul se face alb pe toate partile. Toata treaba ar trebui sa dureze sub 2-3 minute.

pui si ceapa

Turnati apa pana se acopera puiul, apoi puneti un pahar de coniac. 150 – 200 ml de coniac vor da aroma perfecta. Alcoolul dispare si ramane in urma exact ceea ce trebuie. Fierbeti la foc tare cu capacul pus. Lasati sa scada aproape de tot, dar mai pastrati din sos, e bun al draq.

pui si coniac in oala

Asta se poate manca cu paine, mamaliga, simplu sau cu ceva langa. Daca foamea este mare va invit la o portie de cartofi facuti in ulei incins ca sa iasa aurii in doar cateva minute.

Puneti uleiul in tigaie, un cartof in mijloc de test si dati focul tare. Cand uleiul este bine incins puneti cartorii, sare, piper si busuioc. Se prajesc fara capac.

cartofi la prajit

pui si coniacPofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*